English scones

2011-03-10 12:26:44
© f a n n y s a . b l o g g . s e
Kategori: Bakery 1 kommentarer

Igår gjorde mamma och jag Leilas engelska scones med blåbär och citron. De ser kanske lite mysko ut, men faktum är att de blev riktigt goda! Smakar fräscht och gott. De var lite svåra att göra, men med lite pyssel så gick det till slut. Receptet finns nedan!

Idag har jag haft körlektion, närmare bestämt imorse. Gick bra idag och blev godkänd på både motorväg och landsväg! Till veckan är det stadskörning igen, samt halkbanan som gäller och snart är det nog dags att boka in uppkörning och teoriprov. Himlans vad spännande!

Idag vankas ett besök på Ungdomsmottagningen för att undersöka lite om mina p-piller och om det kan vara på grund av dem jag har sådan förbaskad huvudvärk. Så, får se vad dom säger om det. Mycket mer planer än så har jag nog inte idag. Förhoppningsvis blir det ett spinningpass ikväll iallafall, men idag känns det mest skönt att ha eftermiddagen fri. Kunna slappa lite!

Nåväl, känns som att det är läge för en powernap nu. Det är jag trots allt värd, eftersom att jag hoppade upp före halv åtta imorse. Ha en fin dag!




Recept: Blåbärsscones med citron {6 st}
Ur Leila Lindholms "A piece of cake"

1 sats frukostscones (se nedan)
1 dl vetemjöl
Skal av 2 citroner
1½ dl färska eller frysta blåbär

Ägg och råsocker till pensling (om man vill)

Gör sconesdegen enligt grundreceptet nedan, men tillsätt 1 dl extra vetemjöl och rivet citronskal i degen.
Vik försiktigt in blåbären i degen, helst utan att de mosas sönder.
Baka ut enligt grundreceptet, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker innan gräddning.


Recept: Frukostscones {6 st}
Ur Leila Lindholms "A piece of cake"

7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk

Ägg, mandelspån och råsocker till pensling (om man vill)

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingridienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan och de torra ingridienserna till en deg.
Platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär trekantiga bitar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


Good luck :}


Kommentarer
Postat av: Erika

De där såg goda ut!

2011-03-10 @ 20:14:20
URL: http://mylittlewords.se

Kommentera inlägget:

Skriv ditt namn här ♥
Kommer du tillbaka?


Din mailadress (publiceras ej)


Din bloggadress



Skriv din kommentar här


Trackback

FANNY SANDSTRÖM
Ålder: 19 år
Bor: Timrå
Intressen: Fotografering, inredning & träning
Gillar: England, ljumma sommarkvällar, långpromenader, pastellfärger, musik, choklad och att resa.
Ogillar: Egoister, stress, känslan av att inte räcka till, tjafs, skryt & dåliga dagar.
Drömmer om: Att bo i England & driva mitt eget företag med något jag verkligen brinner för. Om att bo i ett stort, ljust hus med öppen planlösning och lantlig inredning.

I bloggen får du läsa om mina tankar, bilder och dagar i allmänhet. Hoppas du får en trevlig stund ♥