Det dagliga brödet
2011-07-26 ● 16:55:20
© f a n n y s a . b l o g g . s e
© f a n n y s a . b l o g g . s e
Kategori: Bakery ● 0 kommentarer
Häromdagen fick jag ett sådant baksug så jag ställde mig och bakade lite bröd. Egentligen försöker jag att äta så lite kolhydrater som möjligt {typ GI/LCHF} men nu var det längesedan jag åt en macka och då gjorde jag den här varianten, som inte bara innehåller vitt mjöl. Det här brödet blir supergott!
FILLIMPA
6,5 dl mjöl {jag använde 2 dl vanligt vetemjöl och 4,5 dl rågsikt}
0,5 tsk salt
2,5 dl frön, nötter, kross, russin, solroskärnor osv. Det som finns hemma helt enkelt.
5 dl fil {jag tog yoghurt vilket gick precis lika bra. givetvis naturell i sådana fall, hehe}
0,75 tsk bikarbonat
1 dl sirap
Bland alla ingridienser och slå i en smord limpform. Jag strödde krossat linfrö i formen, vilket kan vara en extra grej om man vill bara.
Gräddas i 125-150 grader, och ca 40 min-1 timme.
Kommentarer
Trackback