Det dagliga brödet

2011-07-26 16:55:20
© f a n n y s a . b l o g g . s e
Kategori: Bakery 0 kommentarer


Häromdagen fick jag ett sådant baksug så jag ställde mig och bakade lite bröd. Egentligen försöker jag att äta så lite kolhydrater som möjligt {typ GI/LCHF} men nu var det längesedan jag åt en macka och då gjorde jag den här varianten, som inte bara innehåller vitt mjöl. Det här brödet blir supergott!

FILLIMPA

6,5 dl mjöl {jag använde 2 dl vanligt vetemjöl och 4,5 dl rågsikt}
0,5 tsk salt
2,5 dl frön, nötter, kross, russin, solroskärnor osv. Det som finns hemma helt enkelt.
5 dl fil {jag tog yoghurt vilket gick precis lika bra. givetvis naturell i sådana fall, hehe}
0,75 tsk bikarbonat
1 dl sirap

Bland alla ingridienser och slå i en smord limpform. Jag strödde krossat linfrö i formen, vilket kan vara en extra grej om man vill bara.

Gräddas i 125-150 grader, och ca 40 min-1 timme.

Kommentarer

Kommentera inlägget:

Skriv ditt namn här ♥
Kommer du tillbaka?


Din mailadress (publiceras ej)


Din bloggadress



Skriv din kommentar här


Trackback

FANNY SANDSTRÖM
Ålder: 19 år
Bor: Timrå
Intressen: Fotografering, inredning & träning
Gillar: England, ljumma sommarkvällar, långpromenader, pastellfärger, musik, choklad och att resa.
Ogillar: Egoister, stress, känslan av att inte räcka till, tjafs, skryt & dåliga dagar.
Drömmer om: Att bo i England & driva mitt eget företag med något jag verkligen brinner för. Om att bo i ett stort, ljust hus med öppen planlösning och lantlig inredning.

I bloggen får du läsa om mina tankar, bilder och dagar i allmänhet. Hoppas du får en trevlig stund ♥