Tabouleh
2011-01-28 ● 16:29:38
© f a n n y s a . b l o g g . s e
© f a n n y s a . b l o g g . s e
Kategori: Food ● 4 kommentarer
Tabouleh {Libanesisk bulgursallad}
Ja, jag har kollat upp stavningen nu!
Det du behöver är:
Kokt bulgur, kall (förslagsvis Druvans klassiska och ekologiska bulgur)
Salt, och även svartpeppar om man vill
Färskpressad citron
Olivolja
Hackad bladpersilja
Hackad färsk eller torkad mynta
Finhackad tomat {helst plommontomater som är fastare och mindre vattniga än vanliga}
Finhackad gurka
Finhackad röd lök
För tre personer brukar vi använda oss av:
1-2 pressade citroner
3 msk olivolja
4 plommontomater
1/2 gurka
1-2 dl hackad bladpersilja
1-2 tsk torkad mynta eller lite mer färsk
1-2 röd lök
Blanda ihop allt och låt stå kallt och dra en stund,. Taboulehn håller flera dagar i kylen och är supergod till grillad kyckling, stekt lax eller grillat kött. Ett annat tips är att servera detta tillsammans med en kall sås - min favorit är att äta den tillsammans med stekt lax och romsås! :)
Kommentarer
Postat av: Camilla
Tackar... :-D
Postat av: Anonym
samma här, tack. låter mummsigt :D
Postat av: Sofia
fin header (:
Postat av: Cornelia
ÅH! Jag älskar tabouleh! :D Sååå gott.
Trackback