» Allt har en början

2011-01-10 21:57:01
© f a n n y s a . b l o g g . s e
Kategori: Photo 3 kommentarer
Jag var kanske lite dum som utlovade ett smarrigt inlägg ikväll. Vad nu det är? Hm, tål att fundera på. Men jag tänker iallafall kasta in lite bilder som jag har tagit - ända ifrån start alltså. Haha, är helt sjukt egentligen att de bilderna jag var så nöjd med för två år sedan ser ut som ett skämt idag. Ni förstår kanske snart vad jag menar. Men poängen var väl kanske att allt har en början och att man hela tiden utvecklas, bara man ger sig fan på det. Jag har inte gått någon kurs vare sig fotografering eller redigering utan försöker att lära mig själv. Det gör ju givetvis att det tar längre tid, men det sätter sig bättre och jag gillar den där självständiga biten. Nåväl, nog med ord och fram med bilder. Adios!1. Den svartvita bilden på äpplet var den första bilden jag tog med min Nikon D40X. Den ser väl helt okej ut men det är ingenting jag skulle fota idag direkt, av någon anledning.
2. Typiskt rookie-mistake är att ha störande saker i bakgrunden som fönstret i mitt fall.
3. Ett annat rookie-mistake vad gäller Photoshop är detta. En jäkla kontrast och massa färg tills det bara ser konstigt ut. Dock var jag väldigt nöjd med den här bilden då, för 3½ år sedan. Samtliga bilder är ifrån 2007.1. Tråkig, mörk bild med dålig skärpa. Det som är utmärkande för dessa bilder är att jag har objektet (blommorna) i mitten av bilden, vilket jag försöker undvika så långt som möjligt nuförtiden. Bilden blir genast mer intressant om man testar annorlunda vinklar eller helt enkelt låter blomman, eller vad det nu är, vara lite i sidan.
2. Störande bakgrund.
3. Flygfoto så att säga - jag har lärt mig att aldrig fota saker rakt eller snett uppifrån. Blir oftast mycket snyggare om man går ner till objektets nivå. Samtliga av dessa bilder är ifrån 2007.


Denna bild tog jag senare på hösten 2007 och jag älskade verkligen den här. Jag tycker inte att den är hemsk, men jag tror inte jag gillar den heller. Haha, konstigt det där.


Vintern 2007 tog jag den här bilden, som jag fortfarande gillar. Det enda jag stör mig på är det svarta område som finns i det övre vänstra hörnet. Ska se om jag kan fixa till det någon dag. Men jag älskar skärpedjupet och skärpan där i mitten är inte att leka med.


Tre bilder ifrån 2009 som enligt mig iallafall ser bättre ut än de ifrån 2007/2008 till exempel.


Och så slutligen 3 bilder ifrån 2010 som jag känner mig rätt nöjd med :}

Det finns så otroligt mycket bilder som jag inte ens vet om att jag har, så detta är ett litet urplock bara för att visa på ett ungefär. Sedan det jag sa förut om att inte ha objekt mitt i bilden och bla bla bla, det är ju vad jag personligen tycker. Vissa bilder passar bättre så, precis som det är med allt annat.

Well, det var väl vad jag hade att bjuda på ikväll. Nu ska jag stretcha {kommer inte att komma upp ur sängen imorrn} och sedan sova. Så, natti natti!

Kommentarer
Postat av: EmbLeM

De tre sista bilderna är helt underbara! :)

Hur gör du för att få dem så ljusa, lätta, rena och lixom krispiga? :P

2011-01-10 @ 23:11:04
URL: http://emblems.blogg.se/
Postat av: Emblem

Sv: Okej :) Vad har du finslipat dem med? Curves, levels osv? Några tips på vilken väg? :P

2011-01-12 @ 09:05:27
URL: http://emblems.blogg.se/
Postat av: Felicia (fotoblogg)

Grymt fina bilder du tar :)

kram

2011-01-18 @ 08:50:14
URL: http://macrobild.blogg.se/

Kommentera inlägget:

Skriv ditt namn här ♥
Kommer du tillbaka?


Din mailadress (publiceras ej)


Din bloggadressSkriv din kommentar här


Trackback

FANNY SANDSTRÖM
Ålder: 19 år
Bor: Timrå
Intressen: Fotografering, inredning & träning
Gillar: England, ljumma sommarkvällar, långpromenader, pastellfärger, musik, choklad och att resa.
Ogillar: Egoister, stress, känslan av att inte räcka till, tjafs, skryt & dåliga dagar.
Drömmer om: Att bo i England & driva mitt eget företag med något jag verkligen brinner för. Om att bo i ett stort, ljust hus med öppen planlösning och lantlig inredning.

I bloggen får du läsa om mina tankar, bilder och dagar i allmänhet. Hoppas du får en trevlig stund ♥