English scones
© f a n n y s a . b l o g g . s e
Igår gjorde mamma och jag Leilas engelska scones med blåbär och citron. De ser kanske lite mysko ut, men faktum är att de blev riktigt goda! Smakar fräscht och gott. De var lite svåra att göra, men med lite pyssel så gick det till slut. Receptet finns nedan!
Idag har jag haft körlektion, närmare bestämt imorse. Gick bra idag och blev godkänd på både motorväg och landsväg! Till veckan är det stadskörning igen, samt halkbanan som gäller och snart är det nog dags att boka in uppkörning och teoriprov. Himlans vad spännande!
Idag vankas ett besök på Ungdomsmottagningen för att undersöka lite om mina p-piller och om det kan vara på grund av dem jag har sådan förbaskad huvudvärk. Så, får se vad dom säger om det. Mycket mer planer än så har jag nog inte idag. Förhoppningsvis blir det ett spinningpass ikväll iallafall, men idag känns det mest skönt att ha eftermiddagen fri. Kunna slappa lite!
Nåväl, känns som att det är läge för en powernap nu. Det är jag trots allt värd, eftersom att jag hoppade upp före halv åtta imorse. Ha en fin dag!
Recept: Blåbärsscones med citron {6 st}
Ur Leila Lindholms "A piece of cake"
1 sats frukostscones (se nedan)
1 dl vetemjöl
Skal av 2 citroner
1½ dl färska eller frysta blåbär
Ägg och råsocker till pensling (om man vill)
Gör sconesdegen enligt grundreceptet nedan, men tillsätt 1 dl extra vetemjöl och rivet citronskal i degen.
Vik försiktigt in blåbären i degen, helst utan att de mosas sönder.
Baka ut enligt grundreceptet, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker innan gräddning.
Recept: Frukostscones {6 st}
Ur Leila Lindholms "A piece of cake"
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling (om man vill)
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingridienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan och de torra ingridienserna till en deg.
Platta ut degen till en längd, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär trekantiga bitar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Good luck :}
De där såg goda ut!